Klosterheden plantage

På vejen til Lemvig findes Hospitalsbunkeren,hvor der er en billedkavalkade fra den anden verdenskrig. Her lå en flygtningelejr med op til 8000 beboere – en interessant historie fra den anden verdenskrig. 18 bævere blev udsat i Klosterheden plantage i 1999. De har formeret sig kraftigt, og spredt sig til mange vandløb i og uden for plantagen. Ved henvendelse til Skov- og Naturstyrelsen 9781 0033 kan der arrangeres en tur med naturbussen. På lejrens grund kan man iagttage bæverens færden, ligesom man kan være heldig – i de sene aftentimer eller tidlige morgentimer at få et glimt af dyret.

I Thorsminde

findes Strandingsmuseet, der er opbygget over strandingen af to engelske fregatter i 1811. På museet er der udstillet genstande, som dykkere har hentet op fra vragene. Der vises også en billedkavalkade over de mange strandinger, som har fundet sted på den jyske vestkyst. Efter besøget på museet er den lille Fiskerihavnen et besøg værd.

Lemvig

er også værd at gæste. Her kan man gå ad Planetstien– en vandring gennem verdensrummet, hvor man møder planeterne i den rigtige rækkefølge og det rigtige størrelsesforhold. Turen taget ca. 2 timer. Lemvig Museum er et hjemstavnsmuseum, med ansat museumspædagog. Museet for religiøs kunst – Danmarks eneste – rummer vekslende udstillinger og har til stadighed en udstilling af kunstneren Bodil Kålund – her kan bl.a. ses udkast til udsmykningen af Lemvig Kirke.Lemvig kirke er god for en kristendomstime. Golfbanen ved Lemvig er enestående af sin art.

Vesterhavet

Det er en god ide at sætte tid af til en dag ved Vesterhavet. Turen kunne starte ved Trans Kirke. Herfra kan man gå enten på stranden eller på en sti oven for den stejle kyst til Bovbjerg Fyr. Her kan man komme op og nyde udsigten og iagttage havets angreb på kysten. Jens Søndergaard museet er også et besøg værd.

Thyborøn

Endelig må nævnes Thyborøn. Her får man let kan få en dag til at gå med besøg på: Jyllandsakvariet – her kan man fange og føle på fisk og krabber.Kystcentret – et oplevelsescenter med mange aktiviteter. Sneglehuset – et hus dekoreret med sneglehuse fra hele verden. Og endelig – hvis vejret er godt – husk badetøjet. Stranden ved Thyborøn er flot børnevenlig.
Søkrigsmuseet blev åbnet i 2016 og er især museum om søkrigen i Nordsøen under 1. verdenskrig.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com